*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Nutrilans cimet 

 Nutrilans cimet - funkcionalna hrana: mešavina rastvornih i nerastvornih dijetalnih biljnih vlakana, Omega 3 masnih kiselina biljnog porekla i začinskih biljaka.


Cena: 1800 RSD

Dostava i plaćanje: Polgledaj više ovde!

Nutrilans cimet 400g

Biljna vlakna cikorije, mlevena pšenična klica, laneno seme, ovsene pahuljice, ovsene mekinje, cimet u prahu, kukuruzne pahuljice, kakao prah.

Energija 198kcal

Proteini 15.7 g, ugljeni hidrati 7.6 g, masti 8.7 g, omega-3-masne kiseline 2.3 g, biljna vlakna 56 g, natrijum 113 mg.

Proizvod je pogodan za vegetarijance i osobe koje poste.

U svom sastavu sadrži organski vezane vitamine, minerale, bioflafonoide, Omega - 3 - masne kiseline i antocijane. Sirova tj.neprerađena dijetalna biljna vlakna u NUTRILANS ® proizvodu su poreklom iz voća, povrća i leguminoza i nalaze se u zrnastom, praškastom i ljuspičastom obliku. Samo dva obroka funkcionalne hrane Nutrilans (svaki po 13 gr.otpr. ) obezbeđuju više od 2 gr esencijalnih Omega 3 masnih kiselina, sto predstavlja preko 185 % potreba čoveka na dan.


Voda - Uz konzumiranje funkcionalne hrane Nutrilans poželjno je piti bar 1, 5 litar vode dnevno! Metabolizam se bez konzumiranja vode usporava za 3 - 4 puta. Uzimanje vode ili drugih tečnosti uz sam obrok nije preporučljivo jer se tako razblažuju sokovi za varenje hrane. Na taj način proces varenja hrane traje duže i manje je efikasan nego inače! Voda se pije najmanje 20 – 30 minuta pre ili posle obroka. Voda je inače ta koja razređuje i alkalizuje krv i istovremeno hidrira kožu.


Idealno bi bilo kada bi to bila neka filtrirana voda jer se tako odstranjuju različite primese i smanjuje šteta naneta hlorisanjem vode.

Mršavljenje

Redukcija telesne težine sa preparatima Nutrilans mršavi se sporo ali zdravo, bez "jo-jo efekta". Sa samo dva obroka dnevno – ujutro i uveče (1 – 2 supene kašike po obroku) Nutrilans hrane i redovnim ostalim obrocima (ručak i dve užine), dolazi se do redukcije telesne težine od 4 – 5 kg mesečno! Samo dva obroka funkcionalne hrane Nutrilans iznose max. 103 Kcal .


Ako se računa na unos od 2.000 Kcal dnevno to je nešto više od 5 % dnevnog kalorijskog unosa. Kalorijski siromašan, Nutrilans je proizvod u kome biljna vlakna izazivaju sitost bubrenjem u želucu i usporavaju pražnjenje želuca. Kao užinu u ovom režimu ishrane koristi se mešavina raznih koštunjavih ili orašastih proizvoda kao što su : orasi, lešnjaci, badem.Iako sami veoma kalorični, klinički je dokazano da upravo oni predstavljaju veoma dobru sinergiju kod mršavljenja.


Nutrilans® Funkcionalna hrana se jede i žvaće i predstavlja zamenu za standardni obrok. Ima svoj spečificni ukus i veoma je korisna je za detoksikaciju digestivnog trakta.

Nutrilans preparat

Dijetetski proizvod spada u grupu proizvoda niskog glikemijskog indeksa! Glikemijski indeks prikazuje koliko vam ,,skače" šećer u krvi nakon konzumiranja neke hrane. Nutrilans se zbog veoma niskog glikemijskog indeksa preporučuje i kao hrana za dijabetičare.

Način primene

Preporučuje se 5 obaveznih obroka dnevno uključujuci 2 obroka Nutrilansa (jedan obrok ujutro do 9 h pre podne i jedan večernji do najkasnije 23,00 h). Od dve užine dnevno, predlaže se jedna voćna užinu popodne. Može da dođe u obzir i sendvič od integralnog peciva. Slatkiše i masnu hranu – u potpunosit izbegavajte.


Trudnice i deca ispod 12 godina, mogu da koriste Nutrilans® uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.

Ujutro i uveče sipati u posudu 1 – 2 supene kašike preparata Nutrilans (oko 26 gr.) i preliti sa 2 – 3 dl. nekog biljnog mleka, jogurta, kefira, mleka, surutke, čaja ili soka. Sačekati 5 - 10 min. da masa nabubri i konzumirati. U smesu Nutrilans hrane, možete dodati neko sirovo iseckano ili smrznuto voce. Preporučuju se dva obroka dnevno naročito za decu koja imaju opstipaciju.


U slučaju da postite, Nutrilans - funkcionalna hrana predstavlja idealan obrok! Možete koristiti biljno meleko od prosa, pirinča, soje, badema, ovsa... ili bilo koji sok ili čaj.

Još malo o Nutrilansu

Ovaj proizvod izrađen je po originalnoj tehnologiji i recepturi dipl. ing. prehrambene tehnologije i nutricioniste Zorana Roksandića.


Pojam funkcionalne hrane se inače odnosi na hranu čija duža konzumacija može da utiče preventivno ili terapeutski na pojedine aspekte ljudskog zdravlja. Prebiotici su nesvarljivi delovi dijetalnih biljnih vlakana koji u crevima selektivno podrzavaju rast samo ,,dobrih'' bakterija kao sto su bifido bakterije napr. i tako utiču na inhibiciju i redukciju patogene mikroflore. Samim tim dobija se na povećanje imuniteta čitavog organizma.

Termin funkcionalna hrana javlja se prvi put 80-ih godina prošlog veka u Japanu, zemlji koja je prva priznala funkcionalnu hranu i definisala je kao alternativu medikamentima. Funkcionalna hrana je sinergična i kompatibilna, sa bilo kojom fito ili medikametoznom terapijom i omogućava ogromne uštede u zdravstvenoj zaštiti ljudi a u manjoj ili većoj meri moze da bude zamena često skupih lekova koji sa sobom nose rizik od različitih propratnih pojava.

Po strukturi, funkcionalna hrana može biti čvrsta, u obliku “energetskih pločica”, praškasta i zrnasta kao i tečna u obliku šejkova i napitaka. Kao sirova tj. ,,živa'' hrana, predstavlja potpunu suprotnost industrijskoj, ,,instant'' i ,,fast food'' hrani koja je doživela različite termičke tretmane.

Terapija ili preventiva funkcionalnom hranom lišena je bilo kakvog rizika zato što se ne javljaju kontraindikacije niti sporedni efekti. Interakcije sa drugim preparatima nisu zabeležene tako da se funkcionalna hrana može koristiti neograničeno vreme.

Funkcionalna hrana predstavlja i obrok i terapiju. Novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti u Srbiji je predvideo široku paletu alternativnih metoda u borbi za zdravlje čoveka. To je hrana u skladu sa sloganom: „Zdravlje na tanjiru” ili „lečenje bez lekova”


Zoran i Željko Vasić

Iskoristte ovu jedinstvenu priliku

Svojstva Nutrilans cimet

U svom sastavu sadrži organski vezane vitamine, minerale, bioflafonoide, Omega - 3 - masne kiseline i antocijane. Sirova tj.neprerađena dijetalna biljna vlakna u NUTRILANS ® proizvodu su poreklom iz voća, povrća i leguminoza i nalaze se u zrnastom, praškastom i ljuspičastom obliku. Samo dva obroka funkcionalne hrane Nutrilans (svaki po 13 gr.otpr. ) obezbeđuju više od 2 gr esencijalnih Omega 3 masnih kiselina, sto predstavlja preko 185 % potreba čoveka na dan.