Start your day the Nutrilans way...

Funkcionalna hrana NUTRILANS - savršen obrok za početak dana

Uživajte u različitim ukusima Nutrilans obroka: Čokolada, Cimet, Đumbir... 

Nutrilans

NUTRILANS brend je izašao na tržište 1995. godine i od tada, sve ove godine se nalazio u prodavnicama širom Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Od 2013. godine Nutrilans se nalazi i na tržište Velike Britanije. Detaljnije...

Kontakt

Zoran Roksandić

Tel: 011 369 33 88; 011 40 56 519
Mob: 063 21 22 03
e-mail: nutrilans.energy@gmail.com  


Ekskluzivna Distribucija i Prodaja
USA, AUSTRALIA i CANADA

Spaso Maric

 

 

 

Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Google+ Follow us on YouTube Find us on LinkedIn

Zdravstveni benefiti

Kakva je uloga Omega-3 kiselina koje se nalaze u preparatu NUTRILANS?

Omega 3 Masne kiselineUloga Omega-3 kiselina je nemerljiva kod preventive svih koronarnih bolesti, kancera debelog creva, kancera prostate i kancera dojke, kao i ublažavanja tegoba reumatoidnog artritisa. Evrpljani su u stalnom deficitu sa esencijalnim Omega-3- masnim kiselinama.

Izvanredni prirodni biljni izvor, neophodnih, esencijalnih Omega-3- kiselina, predstavlja upravo funkcionalna hrana NUTRILANS.

Laneno seme, koje ulazi u sastav dijetetskog proizvoda NUTRILANS, samleveno je specijalnim, patentiranim postupkom „mlevenja na hladno". To je proces mlevenja na posebnim kamenim mlinovima kojim se postiže očuvanje nutritivnih svojstava lanenog semena.

Zašto mleveno laneno seme?

Mleveno laneno semeRazlog je što nemleveno tj. standardno laneno seme ima jako malu tj. nikakvu resorbciju u ljudskom organizmu. Ljudski organizam ne poseduje enzim (alpha – celulase) koji može razoriti tj. razložiti veoma čvrstu opnu lanenog semena. Samo preživari i ptice mogu da razlože tako jaku opnu lanenog semena.

Firma NUTRIPLANET d.o.o. napravila je na tržištu iskorak dalje formulacijom hrane koja sa preko 2,7% Omega-3 masnih kiselina predstavlja najveći prirodni - biljni izvor Omega-3 esencijalnih masnih kiselina.

Inače, bogastvo mlevenog lanenog semena ogleda se kroz veoma bogat sadržaj rastvornih i nerastvornih vlakana, izuzetno visok sadržaj svih 9 esencijalnih amino kiselina, kao i već spomenutih Omega-3 esencijalnih masnih kiselina.

Alfa Linolenska kiselina (ALA) koja se u najvećoj količini nalazi upravo u mlevenom lanenom semenu pokazala je odlična svojstva kod čišćenja kože, rasta noktiju, rasta kose i redukcije LDL (lošeg) holesterola!

Nezasićene masne kiseline lanenog semena: LINOLNA, LINOLENSKA i ARAHIDONSKA kiselina se zbirnim imenom nazivaju i VITAMIN F. Nedostatak VITAMINA F manifestuje se naročito pojavom akni i bubuljica. Veliko konzumiranje ugljenih hidrata povećava potrebe za vitaminom F. Značaj vitamina F je u tome što potpomaže sagorevanje zasićenih masnih kiselina.

Visok sadržaj lignana - fitoestrogena (secoisolariciresinol diglucosides) omogućava snažno antioksidativno dejstvo mlevenog lanenog semena, tako da se njegova primena pokazala kao izvanredna preventiva kod npr. „hormon senzitivnih vrsta kancera" (rak dojke, rak prostate, kao i rak debelog creva).

Zašto su dijetalna biljna vlakna značajna?

Zbog svoje hemijske strukture, biljna vlakna imaju sposobnost da za sebe vezuju različite toksine (soli teških metala: olovo, živa, kadmijum, radionukleidi, itd.), a vezuju, takođe, i naslage fekalne mase koje se stvaraju na zidovima creva zbog nepravilne ishrane i slabe fizičke aktivnosti.

Neredovno i otežano pražnjenje creva produžava vreme zadržavanja hrane u digestivnom traktu, uzrokuje naduvenost i osećaj težine u stomaku.

Dijetalna biljna vlakna, takođe, za sebe vezuju vodu i povećavaju zapreminu crevnog sadržaja. Time se ubrzavaju i poboljšavaju peristaltički pokreti creva i stvara se mekša stolica, koja kroz debelo crevo prolazi lakše i brže.

Po preporuci svetske zdravstvene organizacije dnevni unos dijetalnih biljnih vlakana bi trebalo da bude od 30 g do 40 g na dan.

Dijetalnim biljnim vlaknima se pripisuju i važne metaboličke karakteristike. Ona usporavaju pražnjenje želuca, usporavaju resorpciju glukoze iz creva i bitno smanjuju nivo glukoze (šećera) u krvi posle obroka (postprandijalna hiperglikemija), što je značajno za sve one koji imaju problem sa visokim nivoom šećera u krvi.

Biljna vlakna vezuju žučne kiseline za sebe i povećavaju njihovu eliminaciju sa stolicom. To pokreće sintezu žučnih kiselina iz holesterolskih prekusora, čime se snižava koncentacija „lošeg" holesterola u krvi.

Sa preko 55% vlakana u svom sastavu iz voća, povrća i leguminoza, funkcinalna hrana NUTRILANS predstavlja veoma bogat izvor vlakana.